Jiří Horák a Tomáč Valkovič
Kreativní šéfkuchaři Ambiente Jirka Horák a Tomáš Valkovič vytvořili netypické šestichodové menu – přehlídku surovin, které jsou mylně považovány za příliš všední.
„Tahle večeře mě baví! Má totiž jasné hranice, ať už jde o téma, nebo o podmínky – v Bokovce máme k dispozici jen malý gril z Esky. Takové zadání nutí kuchaře být kreativní, ale zároveň nevymýšlet ,hlouposti‘ a soustředit se na podstatu jednotlivých surovin,“ vypráví šéfkuchař Jirka Horák o Kulináři.
RAJČE
libeček, rybíz, fenykl
KAPUSTA
jikry, křen, zelí
BRAMBORA
šneci, žloutek, sušené maso
PASTIŇÁK
houby, mirabelky, jehličí
KMÍN
tvaroh, lichořeřišnice
JABLKO
šťavel, bezinka