Martin Čáslavka a Tomáš Vlček
Tři chody, tři druhy zvěřiny. A dezert k tomu! Prvního Kulináře v roce 2022 si vzali do kuchařské parády Martin Čáslavka a Tomáš Vlček. Na jakých receptech ukázali charakter divočiny?
„Při sestavování večeře jsme se shodli na tom, že chceme vsadit na jednoduchost a jistotu. Oba jsme vyučení kuchaři a vyrůstali jsme na české kuchyni… Zůstali jsme věrní tradici, a to včetně klasické úpravy surovin. V kuchyni se držíme receptury a poměrů, musíme rozumět postupům a ptát se „proč“, ale v důsledku spoléháme na vlastní zkušenost a chutě. Postav vedle sebe dva profíky, dej jim recept a tytéž ingredience, a uvidíš sama. Výsledná jídla nikdy nebudou stejná.“ říká v rozhovoru o Kulináři Martin Čáslavka.
Amuse bouche
Šlehaný tvaroh, vlašské ořechy
Předkrm
Srnčí rillettes, náš chléb
Polévka
Zvěřinové consommé
Hlavní jídlo
Kančí hřbet, šípková omáčka, špekový knedlík
Dezert
Švestkový koláč