Serhii Oseredka
Serhii pochází z Ukrajiny a svým rodištěm se inspiroval při vymýšlení pětichodové večeře, na které hosté z kulinářského klubu ochutnali tradiční jídla z jeho domoviny v netradiční podobě.
„Zachoval jsem autentickou chuť, ale některé suroviny jsou upravené. Například v šubě jsem nahradil vařenou řepu za řepový chips a místo vejce udělal žloutkovou emulzi. Mojí tetě by se to asi nelíbilo, ale pro mě je na prvním místě chuť a estetika,“ prozradil Serhii:
Cholodec
huspenina, kohout, křen, pražené dýňové semínko, kyselá cibule
Boršč
hovězí, řepa, brambor, fazole, zelí, mrkev, cibule, zakysaná smetana
Šuba
sleď, řepa, žloutková emulze, cibule, brambor, majonéza, mrkev, sýrový chips
Holubec
závitek, vepřové, hovězí, zelí, rýže, smetana, fermentovaná rajčata
Vareniky
taštičky, višně, tvaroh, máslo, višňová omáčka