Tomáš Valkovič a Jiří Horák
Meloun na způsob sashimi, halušky s pikantním salámem nduja nebo dezert z kachny. Koncem července se v rámci Kulináře servírovala šestichodová večeře – a pozoruhodná souhra chutí v režii šéfkuchařů Jirky Horáka a Tomáše Valkoviče. Hodovalo se přímo v kuchyni!
„Zaměřili jsme se na nevšední kombinace surovin, které se na talíři běžně nepotkají a dovedou překvapit. Netradičně jsme pojali i nápoje. Rozlévat se bude hlavně nealko, jako je campari se šťávou z kimchi nebo březová míza Euforie. Pozoruhodný bude i servis – hosty usadíme v kuchyni, aby se nám mohli dívat pod ruce a odnesli si domů i něco víc než zážitek z jídla,“ popisuje Jiří Horák, který pro vás spolu s Tomášem Valkovičem celou večeři připraví.
Meloun, okurka, ponzu
Cuketa, hovězí špek, rajčatová voda
Knackebrot, droždí, kedlubna
Halušky, nduja, ovčí sýr
Zelí, křenová omáčka, ančovička
Perlivé ovoce, čokoláda, kachna